Met heel Bosschenhoofd werken aan één groot kunstwerk. Op veilige afstand, maar toch samen.

Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Juist in deze tijd vinden we het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedereen. Vooral voor mensen die zich alleen voelen en verbondenheid missen. En die verbondenheid vinden we door middel van creativiteit!
Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Elke week een inspirerende opdracht van kunstenaar Astrid Kriesels. Hoe leuk is dat! Na 6 weken maken we van alle werken één kunstwerk wat we schenken aan Bosschenhoofd. Doe jij ook mee? Deelname is gratis, ervaring is niet nodig een beetje enthousiasme is genoeg!

Impressie project ik vergeet je niet Bosschenhoofd

Het Community art project Ik vergeet je niet is aan het begin van de coronacrisis is geïnitieerd door Anneke Wijn van CC-educatie en Cultuur Compaan uit Roosendaal in de gemeentes Roosendaal, Breda en Halderberge. In het dorp Bosschenhoofd kregen deelnemers aan het project wekelijks een creatieve opdracht van lokale kunstenaars.

 Elke opdracht had een eigen thema en werd uitgevoerd met huis-tuin -en keuken materialen. Na acht weken zijn alle werkstukken verzameld en verwerkt tot een kunstinstallatie. Tijdens de Kunst en Atelierroute in september is dit tentoongesteld in het Gerard van Slobbenhuis. Tijdens dit expositie weekend konden deelnemers elkaar ontmoeten en samen in gesprek gaan over de opdrachten en het resultaat. In dit filmpje ziet u een impressie van dit project.

Enkele reacties:

“Blij dat ik mee heb gedaan, het is een geslaagd project.”

“Het was fijn dat elke week de kunstenaar even langs kwam en een praatje maakte.”

“De opdrachten waren een fijne afleiding, even niet aan Corona denken.”

“wat een mooi en indrukwekkend project, heel zinvol en verbindend.”

Hoe doe je mee?

Bekijk onderstaand stappenplan hoe je mee kunt doen.

Voor vragen kun je mailen naar info@cc-educatie.nl, of neem telefonisch contact op via Anneke Wijn: 06 – 29 48 36 04

1. Aanmelden

Meld je aan via info@cc-educatie.nl of vraag iemand anders dit voor je te doen. (Als dit lastig is kan telefonisch aanmelden ook via Anneke Wijn). Graag je naam, adres en telefoonnummer duidelijk vermelden zodat we weten waar we een tasje aan de voordeur kunnen hangen met de eerste opdracht, poster en flyer. Natuurlijk nemen we hierbij je privacy in acht en worden je gegevens niet gedeeld.

2. Poster

Hang de poster opvallend voor het raam. Klik hieronder om de poster te downloaden.

3. Opdracht(en)

De opdracht(en) ontvang je elke week via e-mail of Astrid hangt het tasje aan je voordeur. Je krijgt hierin duidelijk uitleg, tips en voorbeelden. Alles is uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen.

4. Samenvoegen kunstwerk

Op een afgesproken datum zet iedereen zijn kunstwerk(en) bij de voordeur en komt Astrid deze ophalen. Zij gaat vervolgens aan de slag om alles te verwerken tot één kunstwerk dat we samen feestelijk onthullen en tentoonstellen op het moment dat de maatregelen het toelaten.

Deze kunstenaars doen mee!

Astrid Kriesels

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding tot kunstzinnig Dynamisch coaching in Breda en de opleiding tot creatief coaching in Dordrecht. Ik ben kunstenares en coach en werk met name vanuit mijn intuïtie. De werkstukken die ik maak zijn vaak beeldend met klei, mixed media of met acrylverf op doek. Mijn kunst is met name te herkennen door het vele vrolijke kleurgebruik dat van het werk af spat. Achter de meeste werken schuilt ook een verhaal. Als kunstenaar voel ik me erg betrokken bij Halderberge door het mede organiseren en deelnemen aan de Halderbegse kunstroute. Daarnaast ben ik als kunstenaar ook betrokken bij het project “Tijd van je leven” in Halderberge.

De opdrachten

Wekelijks plaatsen we hier de nieuwe week opdracht. Doe jij ook mee?

Opdracht 1

In deze opdracht laten we ons inspireren door Delfts blauwe tegeltjes met hun mooie spreuken. Echter maken wij geen Delfts blauwe tegeltjes maar Bosschenhoofdse blauwe wolken! De kleur blauw staat symbool voor vertrouwen en geloof. De wolk staat symbool voor geluk en verandering.

Bekijk de video!

Opdracht 2

Wanneer je klaar bent met poetsen en klussen blijven de borstels, sponsjes en kwasten achter in de kast.In deze opdracht maken we van deze oude kwasten en borstels grappige figuren. Ze staan symbool voor
de vrienden en familie die we nu minder zien.

Bekijk de video!

Opdracht 3

De natuur leeft echter volop en vogels laten zich des te meer horen en zien. Mocht het je nog niet bijzonder zijn opgevallen, ga dan voor deze opdracht nog eens even naar buiten om echt te luisteren en te kijken naar deze vrolijke gesprekken in de lucht. Ze geven je vast inspiratie!
Bekijk de video!

Opdracht 4

In deze opdracht gaan we aan de slag met het maken van kijkdozen. De kijkdozen laten ons zien hoe je je tijd doorbrengt. Je kunt als basis voor je kijkdoos van alles gebruiken denk aan een conservenblik, een schoenendoos, een botervlootje of een gebaksdoos. Alles kan als basis dienen voor het maken van jouw blik naar binnen en/of je blik naar buiten.
Bekijk de video!

Opdracht 5

Met opdracht 5 maak je je eigen geluidsmobiel. Dit doe je met allerlei materialen die je om je heen kunt
vinden. Je mobiel mag tot 1,5 meter lang zijn. De kunstenaars gaan de gemaakte werkstukken bij elkaar hangen zodat ze samen één grote mobiel vormen. De wind zorgt voor beweging. Is er geen wind, dan zorgen we zelf voor beweging. Met onze ogen dicht kunnen we luisteren naar het geluid van ons allen samen.

Bekijk de video!

Opdracht 6

Door met elkaar op afstand te werken aan het project “Ik vergeet je niet” zijn we met elkaar verbonden, ook al kennen we elkaar (nu) nog niet. We gaan in deze laatste opdracht aan de slag om met elkaar een mooi wandkleed te maken van de Ik vergeet je niet tassen. De tassen worden uiteindelijk aan elkaar verbonden tot één geheel. Bij de eindpresentatie op 12 en 13 september zal dit “ik vergeet je niet kleed ”gepresenteerd worden.
Bekijk de video!

Ik vergeet je niet

Een initiatief van CC-educatie. In samenwerking met  gemeente Halderberge.