‘Ik vergeet je niet laadt op’

Ook dit jaar gaan we in Bosschenhoofd wederom aan de slag met het project “Ik vergeet je niet” Na deze vreemde en onrustige tijden met weinig te doen ontstaat er gelukkig weer wat ruimte. Het team van “Ik vergeet je niet” vindt het tijd voor wat positiefs! Even ontladen en opladen in coronatijd, waarin niet veel valt te doen of te beleven, vinden wij het tijd voor wat positiefs.

En dat vinden wij niet alleen, onze collega’s uit Zundert hebben bijvoorbeeld het initiatief genomen om een Oplaadpunt te ontwikkelen. Een inspirerend en creatief project met thuisopdrachten, in coronatijd. Samen aan iets werken, maar dan op afstand. Dat is tevens precies onze insteek van ‘Ik vergeet je niet’. Vanaf nu kun je dan ook bij ons even opladen en ontladen. Doe je mee? Hieronder lees je hoe het werkt.

Hoe werkt het?

  1. De oplaadperiode duurt maar liefst 10 weken. Elke 2 weken is er een oplaadmoment: 18 juni,2 juli,16 juli, 30 juli en 13 augustus. Je kunt je op elk gewenst moment in deze periode opgeven.
  2. Als je je aanmeldt, ontvang je een uitnodiging om naar het oplaadpunt aan de Pastoor van Breugelstraat 47 A te komen (achter de blokhut) te komen. Je ontvangt van ons een tijdstip, inclusief ‘coronaproof’ instructies voor je bezoek.
  3. Bij het buurthuis krijg je een gevulde meemaaktas zodat je thuis creatief aan de slag kunt. Bovendien nodigen we je uit om een klein ommetje te maken, speciaal voor jou uitgestippeld.
  4. Na 2 weken kom je weer naar het oplaadpunt om je kunstwerk in te leveren en een nieuwe opdracht op te halen. Alle werkstukken worden uiteindelijk samen gepresenteerd.

Verbinding en contact

Samen met kunstenaars Peggy Bus, Arie Onnink, Yvonne Telleman en Anneke Wijn proberen we via dit project verbindingen tot stand te brengen en contact te maken. Samen werken, maar dan op afstand. Bovendien staan Peggy, Arie en Anneke wekelijks klaar om telefonisch een praatje met je te maken of hulp te geven bij de opdrachten.

De Halderbergse dorpendichter Elly Schepers maakt bij elke opdracht een inspirerend gedicht dat aan alle deelnemers wordt meegegeven.

Deze kunstenaars doen mee!

Anneke Wijn

Initiatiefnemer van Ik vergeet je niet in Halderberge  en partner van Cultuurcompaan in Roosendaal.

Ik werk vanuit mijn atelier in basisschool school de Schittering in Oudenbosch. In nauwe samenwerking met Gemeenten, GGD, zorg en welzijnsorganisaties, schooldirecties, kinderen, kunstenaars en ouderen ontwikkel ik sociaal maatschappelijke kunstprojecten.
Hierbij worden bijzondere verbindingen in stad, dorp en wijk tot stand gebracht.

Met Community art projecten zoals Tijd van je leven en Ik vergeet je niet zetten we kunst in als middel. Op deze manier dagen we deelnemers uit om op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe verbindingen te maken. Ik ben met veel plezier projectleider voor beide trajecten in Roosendaal en Halderberge.

Met “ik vergeet je niet” willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, vorig jaar hebben we een fantastische afsluiting gehad tijdens de kunst en atelierroute. Natuurlijk hopen we dat we ook dit jaar zoveel mogelijk mensen enthousiast kunnen maken om mee te doen en samen iets moois te maken in deze bijzondere tijden.

Website: www.cc-educatie.nl

Arie Onnink

Als kunstschilder probeer ik de vaak rafelige randjes van de wereld om ons heen in beeld te brengen, als het even kan met een knipoog. Als winnaar van de Cultuurprijs Halderberge en drager van de ‘Gouden K’ (Landelijke Kunst- en cultuurprijs) doe ik mijn best om de (beeldende) kunst in Halderberge een stapje hoger brengen en aanstormende kunstenaars te stimuleren om met hun kunst ‘naar buiten te gaan’. Er zit immers veel meer talent in iedereen dan we vermoeden.

In de komende weken gaan we dat talent eens flink aanspreken, en we gebruiken daarbij het thema ‘dromen’ om ons daarbij te helpen. Want wat is er fijner dan de afgelopen nare (corona)periode van ons afdromen, en we weten: creatieve dromen zijn zeker geen bedrog!

Website: www.arieonnink.nl

Peggy Bus

“Werken met glas is als werken met licht”. Als glazenier combineer ik creativiteit met oude en
moderne technieken, dit is een rijke voedingsbodem voor veel inspiratie. Tijdens mijn workshops
merk ik dat mensen zich compleet verliezen. Even los komen van je dagelijkse ding is zoiets als- jezelf
-een –cadeautje- geven. Met als bonus: je leert een nieuw ambacht en neemt ook nog wat moois
mee naar huis, waarvan je omgeving zegt: “ jeetje heb jij dat gemaakt, WOW!” Dat geeft mij heel veel voldoening. Mensen blij kunnen maken, zoals nu met de opdrachten die u van ons, Arie, Anneke en mijzelf meekrijgt.

Hopelijk beleeft u er net zoveel plezier aan als wij tijdens de voorbereidingen
hiervan. Daarnaast maak ik ook werken in opdracht, waarbij u en ik een inventarisatie gesprek voeren
over de wensen en de mogelijkheden die glas kan bieden, en dat is nogal wat 😉 Natuurlijk moet ik me altijd inhouden want ik blijf erg gepassioneerd over ‘t werken met glas. Maar samen aan iets moois werken daar wordt je gewoon blij van!

Website: www.glasatelierpeggybus.com

'Ik vergeet je niet' in 2020

Ik vergeet je niet

Een initiatief van CC-educatie. In samenwerking met gemeente Halderberge.