Open Atelier

Editie Halderberge

Initiatiefneemster en bedenkster van het corona project “Ik vergeet je niet” Anneke Wijn heeft het concept met haar creatieve team doorontwikkeld tot een nieuwe variant.  “Ik vergeet je niet” Open atelier in Halderberge”. Anneke heeft in 2021 de cultuurprijs Halderberge gewonnen en wil met dit project haar prijs terug investeren in Halderberge.

In Oudenbosch gaat Anneke van start samen met jonge kunstenaars in het open atelier. Ouderen, jongeren en Oekraïense vluchtelingen komen hier samen en gaan met de kunstenaars creatief aan de slag. Door de ontmoetingen in het open atelier en door de uitwisseling van verhalen en het werken aan creatieve opdrachten inspireren mensen elkaar. Hierdoor ontstaan er mooie nieuwe verbindingen en contacten. Dit alles met de invalshoek vanuit Positieve Gezondheid. Doe je mee? Hieronder lees je hoe het werkt.

Hoe werkt het?

  1. De open atelier periode loopt de hele maand juli (6 juli, 13 juli, 20 juli en 27 juli)
  2. Als je je aanmeldt, ontvang je een inschrijvingsbewijs, met dit bewijs ben je in de maand juli op de woensdag middagen van 13.30 tot 15.30 van harte welkom in het atelier van Anneke Wijn aan de Sint Annastraat 30 in Oudenbosch.
  3. Aanmelden kan via : info@cc-educatie.nl of telefonisch: 06-29483604.
  4. In het atelier ga je samen creatief aan de slag met de kunstenaars. Je ontvangt daar ook een tasje met benodigde materialen en een mijmerschriftje. Deelnemers werken dus zowel in het atelier als thuis.
  5. Tijdens de Kunst en atelier route (10 en 11 september 2022) worden de resultaten getoond.

Verbinding en contact

Het feit dat men elkaar ontmoet in een creatieve setting anders dan de “normale” omgeving draagt  bij tot het ontstaan van nieuwe verbindingen en mooie gesprekken. Dit zal door het team van Anneke ook verder gestimuleerd worden gedurende het gehele traject. De kunstzinnige opdrachten zijn het middel waarmee nieuwe verbindingen worden gelegd. In het atelier worden de opdrachten toegelicht door de betrokken kunstenaars . Tevens worden er “Ik vergeet je niet” tasjes met materialen uitgedeeld aan de deelnemers. Er is gelegenheid om met elkaar te overleggen en vragen te stellen over de technieken. In de mijmerschriftjes (een al eerder toegepast succesvol onderdeel van het “Ik vergeet je niet” concept), worden gedachtenspinsels en inspiratie met elkaar gedeeld.

De Halderbergse dorpendichter Elly Schepers maakt  ook dit jaar een mooi gedicht bij dit bijzondere project.

Deze kunstenaars doen mee!

Anneke Wijn

Bedenker en initiatiefnemer van Ik vergeet je niet in Halderberge, Roosendaal en Breda. 

Ik werk vanuit mijn atelier in basisschool school de Schittering in Oudenbosch. In nauwe samenwerking met Gemeenten, GGD, zorg en welzijnsorganisaties, schooldirecties, kinderen, kunstenaars en ouderen ontwikkel ik sociaal maatschappelijke kunstprojecten.
Hierbij worden bijzondere verbindingen in stad, dorp en wijk tot stand gebracht.

Met Community art projecten zoals Tijd van je leven en Ik vergeet je niet zetten we kunst in als middel. Op deze manier dagen we deelnemers uit om op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe verbindingen te maken. Ik ben met veel plezier projectleider voor deze trajecten.

Met “ik vergeet je niet” willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, vorig jaar hebben we een fantastische afsluiting gehad tijdens de kunst en atelierroute. Natuurlijk hopen we dat we ook dit jaar zoveel mogelijk mensen enthousiast kunnen maken om mee te doen en samen iets moois te maken.

Ik zet  dan ook heel graag  mijn gewonnen cultuurprijs van afgelopen jaar in om dit project te kunnen realiseren voor de gemeente Halderberge.

Dit jaar kijken we speciaal uit naar de nieuwe verbindingen tussen jong, oud en Oekraïense vluchtelingen. Tot ziens bij  “Ik vergeet je niet”.

Website: www.cc-educatie.nl

Ira Louwe

“Kunst is de meest vredige manier om je emoties te uiten”

Als beeldend kunstenaar en vormgeefster haal ik mijn inspiratie uit de natuur en gesprekken met mensen. Ik probeer me altijd te focussen op het positieve. Die momenten en de bijbehorende emoties probeer ik te vertalen in mijn kunst. Dit doe ik door middel van typografie, digitale vormgeving en beeldend werk.

Mijn passie ligt in het implementeren van creativiteit in het alledaagse leven, en bewuster leren genieten van de kleine momentjes die ons gelukkig maken. Mijn doel zal dan ook zijn om de deelnemers na elke bijeenkomst met een blij, voldaan gevoel naar huis te laten gaan.

De komende weken gaan we onder andere aan de slag met geluksmomentjes in ons leven. Ik weet zeker dat we elkaar sprankeltjes licht en creativiteit gaan geven. Ik heb er zin in!

Nicole Nieuwkerk

Schilderen is het liefste wat ik doe. Ik werk op canvas, leer en stof. Een van mijn specialiteiten is het maken van muurschilderingen binnenshuis.

Daarnaast heb ik een grote passie voor mode en beschilder ik tweedehands kleding. Ik maak van bestaande vintage items nieuwe unieke kledingstukken. Schoenen bewerk ik ook. Dit alles doe ik ook op aanvraag. Deze kleren zijn in mijn ogen persoonlijke kunstwerken die ik voor iemand op maat maak.

Ik vind het leuk om mijn techniekkennis over te dragen en een ander verder op weg  te helpen. Bij het project Ik vergeet je niet (open atelier) vertalen deelnemers hun eigen verhalen in de kunstwerken die we samen gaan maken. Ik kijk er naar uit om te helpen bij het verbeelden van deze verhalen.

Arie Onnink

Als kunstschilder probeer ik de vaak rafelige randjes van de wereld om ons heen in beeld te brengen, als het even kan met een knipoog. Als winnaar van de Cultuurprijs Halderberge en drager van de ‘Gouden K’ (Landelijke Kunst- en cultuurprijs) doe ik mijn best om de (beeldende) kunst in Halderberge een stapje hoger brengen en aanstormende kunstenaars te stimuleren om met hun kunst ‘naar buiten te gaan’. Er zit immers veel meer talent in iedereen dan we vermoeden.

Website: www.arieonnink.nl

'Ik vergeet je niet' in 2021

'Ik vergeet je niet' in 2020

Ik vergeet je niet

Een initiatief van CC-educatie. In samenwerking met gemeente Halderberge.